ایمنی ابزار آلات

راهنماي ايمني تاور كرين (Tower Cranes)

تاور کرین (جرثقیل برج) یک وسیله ثابت معمول در محل ساخت ساختمان‌های بزرگ است. آن‌ها وسایلی قوی و زیبایی ناشناخته هستند. آنها اغلب تا ۱۰۰ فوت در آسمان‌ها قد برافراشته‌اند و از دور می‌توانند غیر قابل دسترسی باشند. کارگران ساختمانی از تاور کرین برای جابجایی آهن‌آلات ساختمانی، بتون، ابزارهای بزرگ شبیه ژنراتورها و قطعات مختلف وسیعی در دیگر مصالح ساختمانی استفاده می‌کنند. ايمني استفاده از جرثقيل تاور كرين مهم مي باشد و راننده جرثقيل بايد دستور‌العمل‌هاي لازم را رعايت نمايد.

ایمنی بالابرهای مکانیکی

بالابرهاي مكانيكي كه براي جابجايي افراد مورد استفاده قرار مي‌گيرند بايد نكات ايمني در آن‌ها رعايت شده باشد تا دچار واژگوني بالابر و يا سقوط شخص نشوند. همچنين مصالحي كه با اين بالابرها منتقل مي‌شوند بايد نكات و دستورالعمل‌هاي بسته‌بندي و حمل بار در مورد آن‌ها اجرا شده باشند.

ایمنی نردبان

نردبان‌ها به طور کلی به دو دسته ثابت و متحرک تقسیم می‌شوند و نردبان متحرک به دو صورت یک طرفه و دو طرفه وجود دارد که شرایط ایمنی آن‌ها به طور کلی شامل موارد زیر می‌باشد:

1- در کلیه نردبان‌ها از دو پله آخر نباید استفاده کرد.

2- نردبان یک طرفه باید دارای کفشک باشد تا لیز نخورد.

3- زاویه مناسب برای نردبان یک طرفه 75 درجه است.

4- از رنگ زدن نردبان چوبی باید جلوگیری کرد.

5- طول نردبان یک طرفه قابل حمل بیشتر از 10متر نبوده و از اتصال دو نردبان به یکدیگر خودداری شود.

ايمني داربست‌بندي (Scaffolding)

داربست‌ها تجهيزات موقتي از جنس چوب يا فلز كه براي دسترسي آسان به محل‌هاي كار بالاتر از 2 متر از آن‌ها استفاده مي‌شود. ايمني اين تجهيزات و مصون ماندن از سقوط افراد از ارتفاع در برپايي داربست‌ها حائز اهميت مي‌باشد. بيشترين حوادث و سوانح در كارگاه‌هاي ساختماني ناشي از سقوط افراد از ارتفاع مي‌باشد.

ایمنی در جوش‌کاری (Safety Welding):

ذرات موجود در فیوم جوش‌کاری بی‌نهایت کوچک هستند (معمولاً قطری کوچکتر از 5/0 میکرومتر) در نتیجه آن‌ها می‌توانند وارد شش‌ها شده و به صورت تاولچه‌های ریوی ایجاد عارضه کنند. بعضی از مواد که در شش‌ها انباشته می‌شوند می‌توانند باعث ایجاد یک سری تغییرات در بدن شوند.

نگهداري و استفاده از زنجير جرثقيل‌ها

1- براي محركه‌هاي الكتريكي فقط بايد از زنجيرهايي استفاده شود كه در مقابل سائيدگي آبكاري اصيل شده باشد و يا مقاومت زنجير عالي باشد زيرا در صورت سائيدگي زنجير و چرخ آن، زنجير روي دنده‌ها نمي‌افتد. در اين صورت زنجير يا گير می‌كند و يا رها می‌شود. در محركه‌هاي دستي اين گونه مزاحمت‌ها و خرابي‌ها با ازدياد نيروي مصرفي (اپراتور) فورا مشخص می‌شوند ولي در محركه‌هاي الكتريكي اثرات اين سائيدگي می‌تواند باعث توقف يا بروز نقص در دستگاه شوند.

2- مقاومت كششي تمام زنجيرهاي نو يا مرمت شده قبل از آنكه مورد استفاده قرار گيرد آزمايش شود و وزن بار مجازي كه می‌توان بطور قائم و بدون خطر بوسيله آن‌ها برداشت بايد واضح و خوانا بر روي آن نوشته شود.

نظرات خود را اضافه کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *